Гестационна седмица от бременноста – развитие

Ако се интересувате относно това каква е разликата между гестационна и календарна седмица или пък между лунарен и календарен месец, то четете правилната статия. Това са едни от най-често задаваните въпроси към специалистите, като най-вече как се изчислява в коя гестационна седмица и в кой месец съм е нещо, което всеки един лекар е чувал стотици пъти.

В настоящата статия ще откриете отговор на тези въпроси, както и ще разберете кой е родителския портал, на който можете да се доверите.

Седмиците по време на бременност се наричат гестационни, като те са еднакви с календарните по дължина. Всяка бременност трае средно 280 дни или 10 лунарни месеца, които са всъщност 40 гестационни седмици по 7 дни всяка. Важно е да се отбележи обаче, че един лунарен месец не се равнява на един календарен, защото лунарния е с продължителност точно 28 дни (4 гестационни седмици), а календарния 30 или 31 дни.

На въпроса как се изчислява гестационната седмица можете да си дадете отговор, като вземете предвид първия ден на последния си редовен менструален цикъл (28-дневен). От този ден започвате отчитането на бременността и гестационните седмици, всяка, която продължава 7 дни.

гестационна седмица

А за да получите информация относно всяка една гестационна седмица от бременността – развитие, промени и характерни неща, които се случват посетете родителския портал ParentsKids, където ще можете да разгледате подробно описана всяка гестационна седмица. Освен това в този портал за родители има още куп ценни неща, които да научите, както и много съвети от специалисти. Така че не се бавете, а го посетете още сега, за да останете наистина доволни!