Има ли значение кой носи различните парфюми


Изкуството на правенето на парфюми датира от преди повече от 4000 г.  Първите парфюми са се изработили в древен Египет и в древна Месопотамия. Старият занаят се развива впоследствие от древните римляни и персите, за да достигне с пълна сила и до наши дни. Етапите до достигане на крайния продукт не са малко и се следват много внимателно, за да се получи желания резултат. Същото правило важи за марковите парфюми.

Знаем колко употребявани са били парфюмите и в Средновековието, когато хубавите аромати са били толкова необходими. За извличането на миризмите от различните растения има различни методи, които са изследвани във времето, а в едноименната книга на Патрик Зюскинд можем подробно да се запознаем с целия процес. След като се дестилира ароматът, се смесва с необходимите алкохолни вещества и базови масла, за да запази своята сила. Финалният етап е процесът на стареене на парфюма, който е също много важен, за да се добие окончателния резултат.

Много е важно и как се съчетават ароматните масла, в това се крие голямо майсторство и отдаденост. Особено в процесите на изследване може да мине много време, преди да се добият правилните съчетания и пропорции. Уникалността на аромата се извлича от всяка една стъпка в целия процес, която е целенасочено и много внимателно изпълнена.

И точно както са уникални съставките в техните съотношения помежду си, така сме уникални и ние, които използваме парфюмите. Тоест не е все едно кой носи определения парфюм. Важно е да намерим начин да подчертаем своята уникалност със съответстващ на нас аромат. Това най-лесно се постига с интуиция.

В днешно време можем лесно да намерим парфюм за всеки от нас, доверявайки се на известните марки в сферата. С доказания си опит във времето те ни предлагат разнообразие от качествени и трайни аромати, от които можем да избираме. В онлайн каталога ще намерите и добри намаления на любимите ви парфюми. Проверете сами.