Индуизъм и ведическа астрология

Индуизмът е третата по разпространение религия в света след християнството и исляма. Във високотехнологичното общество, в което живеем, информацията е далеч по-достъпна за всеки, който се интересува от едно или друго нещо. Спасени сме вече от суеверията на предишните векове, когато хората сляпо са вярвали във вещици и вампири, благодарение на бързото научно развитие. В този ред на мисли сме освободени и от задължението да изповядваме една или друга религия.

Важното в случая е, че за разлика от другите две световни религии, които историята е показала, че са използвани не веднъж с користни цели и резултатът винаги е бил ужасяващ, индуизмът винаги е стоял встрани от такива манипулации. Обяснение на този факт е, че индуизмът е единствената световна религия, която няма създател и представлява система от напътствия за живот, подчинен на хармония с космоса и природата. Съществуват и някои наистина любопитни факти за това как изследователи на индуизма, на базата на изследвания са предсказили важни за историята на човечеството като атентатът довел до смъртта на австрийския престолонаследник архидюк Франц Фердинанд и съпругата му, започването на Втората световна война и загубата на Хитлер.
Индуизъм и ведическа астрология
Тези предсказания са направени благодарение на опитното разчитане на позицията на планетите според предписанията на Ведическата астрология. Тя е клон от Ведическото познание на индуизма и е много по-точна от утвърдената на Запад астрология. Това е така, защото при ведическата астрология се отчита и изменението положението на земната ос при напредване на равноденствията с всяка изминала година, а не се разчита на проекциите ба съзвездията върху тропиците както при западната.
Всеки се ражда в точно определен момент-ден, час, минута. Важно да се облежи факта,че двама души, които са родени на една и съща дата, но през различни години има голяма вероятност да бъдат и различна зодия. За този феномен споделят и учените от НАСА в статията за деца Constellation and Calendar.

Ако желаете да имате по-пълна и точна информация за това какво ви предстои и как да се справите с трудностите в живота, може да се запознаете с ведическата астрология и предписанията на индуизма в първия по рода си сайт hindu.bg.