Къде да търсим специалист по интериорен дизайн?

Ако имате множество идеи за обзавеждане, които от кои по-интересни и приятни, може би се чудите как да подходите по-напред и какво да изберете, така, че да се съчетаят добре. Това е често срещан проблем, както при правене на цялостен ремонт, така и при постъпването в ново жилище, когато силния ентусиазъм, може да замъгли точната преценка и в един момент да се окаже, че сме по средата на невъобразима еклектика. За да избегнем претрупаността и смесването на стилове, както и за да направим дома си по-функционален, можем да се обърнем към професионалист. Къде да търсим специалист по интериорен дизайн? На страниците на http://allin.bg/, можем не само да открием каквото търсим, но и да намерим добри съвети за различните помещения, както и относно начина, по който да гледаме на предложенията за жилище у нас.

Къде да търсим специалист по интериорен дизайн?

Да се върнем към основната тема, а именно начина, по който се прави интериорен дизайн. Основните стъпки, които се следват в процеса, са на първо място зониране на пространството с цел функционалност. Това е свързано, както с даденостите на самото пространство, така и с личните виждания и начина на живот на живущите. Така по-лесно могат да се изберат позициите на големите мебели, като дивани, маси и шкафове и др. Изборът на конкретните форми и големини е следващата стъпка, наред с определянето на цветовете и материалите от които да бъдат изработени мебелите. Идеята е всички елементи в едно помещение да бъдат така свързани, че да носят приятно усещане за хармония и стил. Следва проектирането на корпусните мебели, като кухненските плотове, библиотеки и др., като се залага и на бялата и черната техника, като отново се избират подходящи цветове, форми и големини.

Финализирането на картината или декорирането е най-приятната част, която е свързана с последните нотки и намирането на акценти. За да избере точно онова, което му допада най-много, клиентът е добре не само да си представи нещата, но и да може да види примерни варианти, поради което идва и частта с визуализацията. Това е работа на дизайнера, да подходи с предложения и да даде възможност за избор, след което идва частта с изпълнението на проекта и координацията между всички специалисти по ремонта. Да можете да видите повече от това, което сте си представяли за уют, се съдържа тънкостта и творчеството в работата на избрания специалист по интериорен дизайн.