Какво да очакваме от коучинг за мениджъри?

Случвало ли ви се е да изпитате известна неувереност, относно работата си, като мениджър? Това може да се случи на всеки, независимо от това до каква степен е нов в сферата. Динамиката на дейността е променлива величина и съответно ефективността на човека, имайки предвид, че е живо същество. Понякога човек не може да прецени докъде е нужно да се фокусира върху даден детайл или с други думи как да управлява потенциала и времето си. За това е създаден и методът коучинг за мениджъри. Благодарение на него можете много по-лесно да видите повече от една гледна точка върху ситуацията в работата ви и начините за оттласкване от застоя. Глътка въздух може да се отрази много благоприятно върху всеки, имащ желание да се развива, а ключът за това се намира в смяна на перспективата.
Какво да очакваме от коучинг за мениджъри?
Водещият бизнес коучинг се нарича коуч и е негова задачата да бъде с вас веднъж или два пъти седмично за около час. Така в реална обстановка, той може да види вашата дейност и да ви даде полезни насоки. Можете да очаквате подкрепа, разширяване на фокуса и вникване в необходимите аспекти, доколкото е необходимо, но не можете да очаквате даване на готови решения. Това е условието на работата при коучинг метода, за да може да се намери и увеличи потенциалът на всеки мениджър индивидуално. Още в началото на сесиите ви, ще бъдат определени желаните цели, както и срокът за изпълнението им. И за да бъде още по-нагледен резултатът от коучинга, се изгражда и система за отчитане на ефективността.

Така, на базата на собствените си усилия и желание за подобряване на качеството и темпото на работа, приемате да чуете обратната връзка на специалист с повече опит. Това не е метод за тези, които не могат да приемат чужди съвети и смятат, че сами могат да свършат по-добра работа. Но ако сте от другата част, която е възприела необходимостта от ученето, като съпътстващ елемент на всеки развиващ се човек, то можете да опитате с бизнес коучинг. Разгледайте сайта за повече подробности по този вид бизнес обучение и можете да изберете вашият коуч, с който да започнете.