Какво трябва да следим при избора на нови апартаменти?

Какво трябва да знаем при избора между нови апартаменти?

Преди да закупите вашето първо жилище, трябва да претеглите положителните страни на тази инвестиция. За да започнете процеса, трябва да проучите какви нови апартаменти се предлагат в района, в който предпочитате да закупите имот. Можете да направите това проучване онлайн, да потърсите съвети от близки и приятели или да се свържете с местна агенция за недвижими имоти.

Разбира се, на този етап трябва да решите и важни въпроси от рода на:

  • В коя част на града трябва да се намира новият апартамент – по-отдалечените квартали предлагат по-евтини нови апартаменти; и обратно, по-централните или близки до центъра квартали предлагат по-скъпи имоти.
  • Каква да бъде заобикалящата среда на сградата, в която ще бъде апартаментът ви – дали ще има парк или зелени площи наблизо, дали ще има стадион или детска площадка, дали предпочитате да е в затънтена или на голяма улица.
  • Каква гледка или панорама желаете да има новият ви апартамент – съответно по-хубавата панорама ще изисква повече пари
  • Каква площ желаете да има вашият нов апартамент
  • Колко пари желаете да инвестирате в него

Това са фактори, които ще повлияят на избора ви и трябва внимателно да се обмислят предварително. Когато избирате между различни нови апартаменти, не подценявайте нито един от тези изброени фактори, за да не съжалявате в последствие за вашия избор.

План за действие при избора между нови апартаменти

Ако вече сте отговорили на въпросите по-горе, вече имате план за действие, който да ви доведе до правилното решение. Този план се състои от три основни точки:

  • Площ и разпределение на жилището
  • Цена на жилището
  • Местоположение на жилището

Ако имате ясни отговори на всички тези точки, изборът на имот ще върви гладко и спокойно. Ще можете да си набележите жилища според желанието, без да се налага да правите някакви компромиси.

Това е само началото на процеса на търсене на нови апартаменти. Докато стигнете до самата продажба, трябва да извървите дълъг път. Ако нямате достатъчно време, за да се занимавате с обхождане на различни нови апартаменти и да водите дълги преговори с продавачите, можете да съкратите тази процедура и да си спестите много тревоги, като се свържете с агенция за недвижими имоти, която ще извърши цялата работа вместо вас. Ако опишете подробно изискванията си според тези точки, агенцията ще знае какво точно да търси и ще отсее всички предложения, за да ви предложи най-добрия вариант.