Как трябва да изглежда един добър високоеластичен матрак?


На пазара има много видове легла с матраци. Можем да различим кокосови, латексови, дунапренени матраци и много други, но много популярни са високо еластичните матраци. Какви са предимствата на този тип легла с матрак и какви са тези модели?

Какво представляват високо еластичните матраци?

Високоеластичните матраци са изработени от полиуретанова пяна, която се характеризира с изключително висока гъвкавост. HR пяната, тъй като говорим за нея, има разнородна клетъчна структура, благодарение на което структурата й е разнообразна и пореста. Матракът, изработен от нея, има преди всичко по-добри свойства в сравнение с матраци, изработени от други материали.

Каква е разликата?

Много хора бъркат термоеластични матраци за спалня с високоеластични. И така, каква е разликата между тях за спални легла? На първо място, термоеластичният матрак реагира на натиска и температурата на тялото, благодарение на което се адаптира по-добре към него. От друга страна, този тип легло с матрак поддържа постоянна температура, така че няма да е подходящ за хора, на които им е прекалено горещо през нощта. В този случай по-добър избор ще бъде високоеластичен матрак, който не само осигурява адекватен топлинен комфорт, но и осигурява по-добра опора за гръбначния стълб.

Какви са видовете високоеластични матраци?

За да може високоеластичният матрак да изпълни най-добре своята задача, високоеластична пяна обикновено се комбинира с други видове от този материал. Съгласно това има и два основни типа високоеластични матраци:

Матраци с термоеластична пяна – предназначени за възрастни хора и страдащи от заболявания на гръбначния стълб. При този тип матраци термоеластичният дунапрен е отговорен за перфектното прилепване към тялото, а високоеластичният дунапрен му придава еластичност и устойчивост на деформации.

Хибридни матраци – в този модел е комбинирана високоеластична пяна с пружинна матрачна техника. Поради факта, че матракът се състои от затворени в камерите пружини, той не се деформира по време на движенията на другия човек, така че е идеален за двойки. Посветена е и на хора, които са доста тежки.

Borsauzunov.bg предлага разнообразие от матраци и легла.