Какво трябва да въведете в празните полета, за да използвате калкулатор гуми?

Преглеждайки варианти за избор на автомобилни гуми в интернет – едно от нещата, на които може да се натъкнете бива калкулатор за гуми.

Специфичното при него е, че няма да го откриете във всеки сайт, предлагащ модели гуми, но пък можете да го срещнете в по-богатите на артикули онлайн магазини като avtogumi.bg. Именно във връзка с това какво голямо разнообразие на марки, размери и видове гуми ви предлага интернет – използването на калкулатор гуми ви помага да пресеете резултатите, по време на своето търсене. Така ще да се сдобиете с по-ясна представа какво ви очаква в един онлайн магазин като АвтоГуми. А пък ние, в следващите изречения, ще ви запознаем по-подробно с това как да използвате този филтър.

Употребата му става изключително лесно. Необходимо е само да въведете параметрите на гумите, които търсите и на тези, които в момента са на автомобила ви. Накратко калкулатора гуми представлява няколко полета разграничени по следния начин: 205/55R16. За шофьорите, които за първи път ще използват калкулатор гуми или досега не им се е налагало да сменят гумите на колата – тези числа могат да бъдат малко неясни. Но ето и тяхното значение.

Какво трябва да въведете в празните полета, за да използвате калкулатор гуми?

Първото число, което трябва да изберете – в случая „205“, представлява ширината на гумата, която е измерена в милиметри. 55 пък, от своя страна, бива съотношение на височината към ширината, измерено в проценти. R обозначава радиалната структура на каркаса, като при някои гуми се използва и диагонален каркас. Числото след R обозначава диаметъра на джантата в цолове, още инчове.

Както сами ще се убедите при посещението си на онлайн магазина за авто гуми – да използвате наличния калкулатор не е никак трудно. Единственото, което трябва да знаете, за да откриете подходящите за вас резултати, биват параметрите на гумите, необходими за колата ви. Независимо от какви автомобилни гуми се нуждаете – този калкулатор може да ви помогне да намерите най-подходящите сред всички налични, като накрая ще разберете дали все пак желаният вид е подходящ за вашата кола. Не забравяйте, че ако не знаете какви гуми са ви необходими – освен по размерите на гумите – бихте могли да филтрирате търсенето и в зависимост от марката, за която искате да откриете резултати. Не пропускайте да се убедите и сами колко по-лесно е да пазарувате от avtogumi.bg с техния калкулатор гуми, на един клик разстояние.