Kвартал Банево и известните забележителности, които може да посетите

Имоти в Банево: Кои известни забележителности да посетите в град Бургас?

Банево е краен квартал на град Бургас, който се намира точно до Бургаските минерални бани. Той привлича вниманието на инвеститорите, които предпочитат да инвестират в имоти в Банево, заради близостта на квартала до центъра за балнеолечение и до множеството културни и исторически забележителности в града.

 

Туризмът в областта е добре развит, като освен почивния, ловния туризъм и екотуризма, Бургас е известен и с културния си туризъм. Освен намиращите се извън града културни забележителности, включващи околните градчета и селища, посетителите могат да посетят и следните забележителности, намиращи се в самия град Бургас.

Забележителности в Бургас, които си заслужава да посетите

Регионален исторически музей на Бургас

Това е най-големият музей в югоизточна България, който е създаден преди повече от 100 години. Четири са основните експозиции в музея, които са разположени в различни сгради, обявени за паметници на културата.

Морската градина в Бургас

Намира се точно над градския плаж и е изградена през 1910 г. Обхваща общо около 600 декара. В нея се намират Летният театър и Морското казино на града. Всяко лято тук се провежда народен фолклорен фестивал – събитие, което за туристите представлява голям интерес и възможност за опознаване на местната култура.

Художествената галерия „Петко Задгорски“

Построена преди 1910 г, това е една от най-старите галерии в страната. Помещава се на три етажа и съхранява над 2000 графики, скулптури и живопис.

Археологическият Музей Бургас

Тук в тази сграда се е помещавало първото класно училище в страната, организирана през 1889 г. В историческия музей ще откриете най-голямата експозиция от щокове и котви на Балканите. Те са използвани в корабоплаването години наред.

Къщата музей „Петя Дубарова“

Това е къщата, където е живяла тази млада българска поетеса, завършила по трагичен начин живота си. Къщата е открита като музей през 1995 г, 16 години след смъртта й. Къщата-музей е предназначена да съхранява, документира и популяризира творчеството на „най-младата сред големите творци на България“.

Църкви, които да посетите в Бургас

Това са църквата Света Богородица, църквата Свети Иван Рилски, създадената през 1895 г, църква Св. Св. Кирил и Методий, известна с прекрасната си архитектура, както и Арменската църква в града.