Магнезий – хранително вещество важно за ставите и костите


Здравето на костите и ставите е особено значение за цялостното състояние на организма, за това да се чувстваме добре и вършим ежедневните си задължения леко и без проблем. Един основополагащи и изключително важен в това отношение микроелемент, това е микроелементът магнезий и неговата отговорност е да поддържа здравето на костите и ставите, да укрепва връзките помежду им и да осигурява стабилност на клетъчните мембрани.

С напредването на възрастта костната плътност губи от своя обем, костите и ставите на човек стават все по-крехки и по-податливи на фрактури, износвания и счупвания. Дефицитът на магнезий може да ускори този процес неколкократно, като в световен мащаб жените над една определена възраст (след 50 години) са по-предразположени да имат проблеми със стави и кости, за разлика от мъжката част на населението. Причинината обикновено се крие в нездравословна диета и недостатъчния прием на ценни за ставите и костите хранителни вещества.

Разбира се този процес не е необратим и може значително да се забави, нужно е да се набавят всички важни за организма, ставите и костите витамини и минерали, а магнезия влиза в това число. Това става както чрез разнообразна и питателна храна, така и чрез хранителни добавки. В храната магнезий се среща най-много в зеленолистните зеленчуци, авокадото, бананите, суровите ядки и семена, рибата и ракообразните, бобовите култури и някои пълнозърнести култури.

При сериозен дефицит от магнезий, както и ако са налице някои от признаците за липса на този микроелемент, най-добре той да се приема и чрез хранителни добавки. Ще ви бъде от голяма полза хранителната добавка Магнезий от NaturesPlus. Този продукт ефективно ще подобри енергийния ви метаболизм, ще релаксира мускулите след физическо натоварване или спорт и ще повиши здравината на костите като се грижи за костната плътност.

Здравето за костите и ставите е важно, а превенцията за това трябва да започне колкото е възможно, толкова по-рано.