Как един винтоверт може да ни помогне в работата?

Може би всеки един майстор, а и не само, би могъл да потвърди, че с използването на електрически инструменти у дома или на работното място, умората рязко намалява, а се увеличава обемът на извършваната работа.

И това не са всички плюсове на уредите, например, винтовертите имат редица предимства, но и един недостатък. Необходимо им е мрежово захранване…Но не за дълго, защото появата на акумулаторните инструменти вече е налице от години и тя е посрещната с основателни надежди от професионалисти и любители.

През последните години, станахме свидетели на множество иновации, като например намалянето на теглото им и възможността за по-продължителна работа с едно зареждане. Именно заради това те станаха масово използвани и толкова предпочитани от всички нас.

Една от основните характеристики на един винтоверт е напрежението, което при различните модели варира в границите от 2,4 до 36 V. Като по принцип по-големите стойности означават и по-голяма мощност на уреда, като съответно това позволява и извършване на операции, изискващи значителни усилия при ръчна работа. Друг параметър при винтовертите, това е капацитетът на акумулатора, който варира между 0,8 и 3 Ah. Той определя времето на работа без презареждане, като логично, с по-голям капацитет, времето нараства. Но и то е тясно свързано с естеството на извършваната работа, като например пробиването на по-големи и дълбоки отвори в твърд материал налага по-често зареждане. Затова и например, когато закупите винтоверт, ако сте забелязали, в неговата документация за експлоатация, е написан броят на определен вид отвори, които могат да се пробият с едно зареждане. Например 150 отвора в бетон при дълбочина 40 мм и диаметър 6 мм или този на завиваните или отвивани винтове или гайки, например 130 винта 6х60мм.

винтоверт

А като говорим за винтоверти, не можем да не споменем и марките, които ги произвеждат, като тази, която със сигурност се отличава е добре познатата ни на всички, BOSCH. Те се отличават с високо качество на продуктите, както и достъпни цени. Има модели с по-високо качество и повече екстри, които са по-сериозна инвестиция и са по-подходящи може би за професионалисти. Има и такива, които са създадени за използване в домашни условия, те са по-леки, с по-малко екстри, но правят всичко, което ни е нужно.

А ако се чудите къде да откриете винтоверти Bosch, то мястото е Профи Плюс. Те се намират физически в гр.София, ж.к. Младост 1, бул. Йерусалим, бл. 51 А, но за тези от вас, които желаят можете да направите и поръчка онлайн. Можете да се свържете с екипа на магазина на телефон 02 974 46 07 или мобилен 0 888 444 031, както и на e-mail profiplus@mail.bg или facebook страница ProfiPlusLTD.

Не се бавете, а се свържете с Профи Плюс още сега, за да закупите своя винтоверт BOSCH и да се радвате на лесни ремонти у дома и на работното място.