Спининг и тролинг само с една спинингова въдица

Според техниката си на риболов е необходимо да се съобразите и с какви аксесоари и такъми трябва да разполагате. За всеки вид техника са разработени и се предлагат специални въдици и приспособления, които да ви улеснят максимално и да ви осигурят значителен улов. Независимо дали сте начинаещ, или рибар с опит няма как да не сте чували за две от основните техники в риболова, а именно тролинг и спининг. И двете се предпочитат за улов на хищни риби, но като че ли предимство взима спининга, заради почти съвършените си въдици, които са разработени по-основни стандарти в ЕС и предлагат доста добра функционалност в различни условия.

Спинингова въдица от fishingtime ще бъде незаменим помощник в ловенето на риба както в дълбоководни водоеми, така и в плитчините до брега. По-дългата пръчка на самата въдица работи в две посоки- възможност за замятане и маневреност в трудни крайбрежни участъци с много камъни и растителност. Що се отнася до останалите показатели, по които се оценява всяка една въдица, независимо от спецификата й, спининговата въдица има добро представяне във всеки един. Разбира се, това се дължи на материалите включени в изработката й като карбон и biofiber които я правят в пъти по-лека и гъвкава на фона на завидна издържливост.

Спининг и тролинг само с една спинингова въдица

Основната разлика между спининг и тролинг въдиците се крие в малките на пръв поглед детайли. Тази статия няма за цел да ви убеждава кой от двата вида е по-добър, а да ви обърне внимание на всичко онова, което трябва да имате предвид, когато избирате на каква въдица да си купите. Тролинг въдиците разчитат на влаченето, докато спиниг въдиците на замятането.

Така с вторите можете спокойно да практикувате риболов от брега, докато при тролинга е задължително да разполагате с лодка. Почитатели и на двата типа риболов не липсват. Въпрос на желание и възможности е кой от двата типа риболов ще практикувате по-често. Важното в случая е,че с една спинингова въдица можете да практикувате и спининг, и тролинг риболов без затруднения. Цените в онлайн магазина fishingtime са повече от конкурентни, а качеството-маниашко. Така превръщате покупката на вашата спининг въдица в инвестиция, която ще ви се отплаща дълго.