LED панели – предимства и недостатъци

Следващите изречения сме посветили на предимствата и недостатъците, които са характерни за модерните, икономични LED панели.

Ако сте следили развитието на този нов начин за осветление, то сте наясно колко дълъг път са извървели LED осветителните тела от зората на своето създаване до днес. Например първите LED панели бяха много по-грубовати и обемисти, но с времето производителите се напаснаха с желанията и нуждите на клиентите. Това е и причината днес може да срещнете всякакви разновидности – правоъгълни, квадратни, кръгли LED панели на stoka.bg . Включително разполагате и с богат избор откъм размери, в които се предлагат. Не е изключено да срещнете и съвсем малки по размер панели, които са подходящи за монтиране в антре, коридори и други. Една от разновидностите LED панелите бива и възможността за намирането на влагоустойчиви видове, които се монтират в мокри помещения, бани, съблекални и други.

Както сами може да видите – този нов съвременен начин за осветление се стреми да се наложи не само със своите предимства, но и чрез възможността да се монтират осветителни LED тела навсякъде – без значение околната среда. Поради това все повече семейства залагат на LED крушки или панели, като панелите имат някои завидни предимства.

LED панели - предимства и недостатъци

Те биват изключително мощен източник на светлина, който щади зрението. Да вземем за пример стандартната крушка с нажежаема жичка, която при светене – трепти и се нагрява. Макар и невидимо за окото – това трептене, което тя прави на светлината, нарушава концентрацията, уморява и натоварва, както зрението, така и човека. Това е и една от причините да се доверите на LED панел за офиса и за дома, особено през зимните месеци, когато ще се нуждаете от повече светлина. От друга страна модерните панелни осветителни тела не се нагряват – те не отделят топлина, а само светлина. Чрез тях се сдобивате не само с икономичен, но и с щадящ зрението начин за светлина в дома или в офиса. Те излъчват непрестанна, без трептене, равномерна светлина. Най-голямото предиство на светлодиодните панели обаче бива тяхната икономичност в съчетание с дългата продължителност на живота им. Те са до 90% по-икономични от останалите начини за осветление, като могат да се използват в продължение на години, без по тях да има видима повреда. Единственият недостатък на всички LED панели е, че понякога да струват доста скъпо, но предвид изброените предимства – те наистина си заслужават.

Не пропускайте да посетите stoka.bg онлайн магазина още сега и да разгледате предлаганите от тях LED панели на по-изгодни цени. Те ви очакват.