Има ли изгодни горивни камери за камина?

Има ли изгодни горивни камери за камина?

Казват, че качеството на камината се определя от нейната горивна камера.

На какви цени приблизително се предлагат горивните камери, които си заслужава да закупите и какви видове камини може да монтирате, с тях, в дома си – предстои да ви разкажем в днешната публикация.

За камините е известно на човечеството от векове, макар първоначалните им образи да не са се използвали със сходни функции като тези днес. Например в традиционния български дом е имало огнище, което се е използвало не само за отопление, но и за готвене и поддържане на стаята по-светла и приветлива нощем. Що се отнася до еволюцията на този своеобразен образ на камината – днес можем да срещнем разнообразни по вид такива, които имат значително по-различно устройство, за което ще стане дума в следващите абзаци. Накратко камини измежду, които можете да избирате са: открити, класически тип камини или зидани камини. Всички те обаче могат да работят с различни по вид горивни камери. А качеството на камерата, определя не само работата на камината, но и до голяма степен крайната сума, която ще заплатите. В този ред на мисли – на българския пазар бихте могли да разгледате различни видове горивни камери, от които да изберете. Фирмата производител у нас например – „Камини Евростандарт“ работи, както с български горивни камери, така и с френски. Като преди да се спрем на актуалните им цени е редно да отбележим и какво се изисква накратко от една горивна камера, като характеристики.

На първо място – преди да се реши на покупка, клиентът гледа опциите, с които разполага за боравене с камината. Като важно уточнение бива това, че всяка камина е изградена от две части. Първата е наречена „камина“ и бива тази, която е видима, а втората е горивната камера, в която се поставят дърва, дървени брикети и т.н и се разпалва огъня. За да дадем пример, ви представяме характеристиките на българските горивни камери от kamini-eurostandart.com. Те притежават:

Има ли изгодни горивни камери за камина?

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела, което позволява горивната камера да работи и като открито огнище.
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Съответно, всички разновидности на горивните камери, които са българско производство от „Камини Евростандарт“, бихте могли да разгледате с няколко клика от сайта на фирмата – kamini-eurostandart. Като техен производител, те могат да си позволят продажбата им на по-изгодни, от останалите, цени. Пример за разликата в цените може да забележите при предлаганите два вида от Камини Евростандарт фирмата – български и френски горивни камери. Примерната цена на българската горивна камера варира от малко над 1000 лева до малко над 2000 лева, в зависимост от това каква искате да бъде тя. Докато френските горивни камери се предлагат на стойност към и над 4000 лева.

Що се отнася до това какво се желае от една горивна камера – то това е тя да бъде издръжлива на продължителна експлоатация през години и да бъде устойчива на високи температури. Разбира се влияние оказва и начина, по който боравите с камината. Именно поради тази причина е добре да се запознаете и с инструкциите за използване на камините и горивните камери от kamini-eurostandart.com. Не пропускайте да посетите сайта им още сега, за да се запознаете по-подробно с това какви изгодни горивни камери може да закупите от тях.