Как да изберем моторни масла за двигателя на автомобила ни?

Как да изберем моторни масла за двигателя на автомобила ни?

Маслото за автомобил е един от най-важните компоненти, за да работи и да се движи колата перфектно. Както може би знаете има моторни масла за двигател и такива за скоростна кутия. Нека да разгледаме по-отблизо именно маслата за двигател, както и да обсъдим начини за избор на подходящи такива.

Как да изберем моторни масла за двигателя на автомобила ни?

Ролята на всички моторни масла за двигателя са да го защитават – него и всички компоненти в двигателя от триене. Най-общо казано двигателното масло служи за смазване на отделните части в двигателя и по този начин не позволява компонентите да се трият и изхабяват своевременно. Смазването не е единствената функция, която изпълнява двигателното масло. Вследствие на изгарянето на горивото в двигателя се отделят остатъчни продукт. И въпреки, че по-голяма част от тях се изхвърлят, в маслото попадат сажди, малки частици и други. Ако количеството масло недостатъчно или самото то не е достатъчно качествено тези частици мога да отида директно в двигателя и на нарушат неговите функции.

За да изберете качествено моторно масло, трябва да се съобразите с няколко компонента като вискозитет, температура на горене (най-ниска възможна и най-висока възможна), както и да решите дали имате нужда от минерално масло, полусинтетично или синтетично такова и какви са препоръките на производителя.

Един чудесно място, където ще намерите качествени масла за вашата кола е Autoprofi.bg. Там ще откриете най-разпространените и добри марки масла, които са се доказали с време като сигурни за вашия автомобил – имам както синтетични, така и полусинтетични и минерални масла. Ако се затруднявате с избора си може да се обадите на телефона оставен в сайта и да получите препоръка от специалист. Освен това, Autoprofi.bg предлага и доста добри цени за всички свои продукти. Така, че следващият път когато стана време за смяна, вече знаете откъде да изберете масло за вашия автомобил.