Защо ни е необходима мълниезащита?


Небето е колкото и красиво, толкова и опасно – особено по време на буря. Доказано в света се образуват 10 милиона мълнии на ден. Тези природни феномени са заредени с огромно количество енергия, по-голяма от 100 kW, а температурата им достига до 30 000 градуса целзий. Наред с опасните характеристики идват и неприятностите, които често се случват, в домакинствата, по време на буря. Този тип природни бедствия са станали причина за редица смъртни случаи и години наред са посочвани за причинители на огромни щети в домакинството. Неслучайно по време на буря има установени правила, които всеки трябва да спазва, за да не се превърне в потърпевш.

За щастие, в наши дни има ефективен начин да се предпазите от мълниите, като осигурите на дома си мълниезащита. Какво представлява тя и защо ви е необходима ще разберете в настоящата публикация.

Мълниезащитата, още позната като мълниезащитна инсталация се използва за поемане на насочените към дома ви мълнии и пренасочването им към замята. Обяснено научно – всяка мълниезащита създава изкуствен път за свързване на зарядите от облака с индуктираните заряди в земята. За целта качествената мълниезащита се състои от три изключително важни компонента: мъниеприемник, токоотвод и заземител. В тази връзка можете да избирате между два вида. Едната е конвенционална мълниезащита и навярно ви е позната, тъй като е сред най-популярните. Тя е изградена от мълниеприемни пръти и ви осигурява високо ниво на протекция. А вторият вид мълниезашити са познати под името Мълниезащитни уредби с мълниеприемник с изпреварващо действие или активна мълниезащита. Коя да изберете и защо?

Посещавайки dikom-varna.com можете да научите много и полезни факти за различните видове мълниезащита. Поинтересувайте се и какво точно представлява приемника с изпреварващо действие, тъй като популярността му сред домакинствата започва все повече да нараства. И тъй като вече знаете накратко защо ви е необходима мълниезащита – не пропускайте да си осигурите спокойствие, защитавайки дома само с едно посещение на посочения адрес.