Съвети за ремонт на покриви Пловдив


Ремонтът на покрива е инвестиция, която се отплаща в продължение на години.

Но преди да пристъпите към ремонт на покрива е неоходимо да се запзнаете с основна информация за покривните конструкции, която ви предлага ремонт на покриви в Пловдив с ремонтпокриви.com . Като начало традиционното строителство в Бълагария се отличава с традиционни покривни конструкции, чиито елементи са следните:
* Главна биндерна греда — служи за основа на главната връзка (ферма). Тя се поставя по късата страна на сградата, перпендикулярно на носещите зидове. Размерът на биндерната греда зависи от отвора и от наличието на вътрешни носещи зидове.
* Столица — бива подложна, билна и средна.
* Стълб (поп).
* Наклонена подпора (маказа).
* Клещи — дебели дъски или талпи, които обхващат други елементи от двете страни.
Съвети за ремонт на покриви Пловдив
По-честите проблеми с покрива са течове в следствие на прогнили дъски или изпочупени керемиди,както и повредена или липсваща топло и хидроизолация. Освен неприятната поява на мухъл и влага тези проблеми водят до намаляване здравината на покривната конструкция и се превръщат в заплаха за живота и здравето на обитателите в сградата.

Обикновено ремонта на покрива се справя с тези проблеми, но някои промени и добавянето на аксесоари към покрива може да удължи допълнително живота на покрива и да ви спести много нерви и усилия при бъдещи ремонти. Едно от тези решения е направата на хидроизолация на покрива, която ще го предпазва от влага и климатични промени, а също е една от гаранциите за липса на течове и поява на всички свързани с тях проблеми. За удължаване живота на хидроизолацията способства вентилирането на покрива.

Това става много лесно и бързо чрез монтаж на вентилационна система, която способства за охлаждане на покрива през лятото и поддържа хидроизолацията суха през зимата. Друго важно предимство на вентилацията е, че осигурява равномерно топене на снега и предпазва от образуване на ледени висулки по стрехите.За още по добра защита през снежните зимни месеци можете да монтирате и куки за сняг на покрива, които ще забавят слизането на големи снежни маси при топенето.