Ремонт на покриви в Пловдив – какво да изберем?


Както всяка сфера на живота, така и строителството търпи непрекъснато развитие и подобрение с цел по- голям комфорт и функционалност.

В обсега на внимание на remontpokrivi.info са ремонтите на покриви в Пловдив . Градът на тепетата се слави със своята самобитна архитектура и култура, а покривът е наизменна част от една сграда. Неслучайно специалистите го наричат „Петата фасада“, а още нашите баби и дядовци са ни повтаряли колко е важно да имате покрив над главата си.За да запазите автентичния дух и атмосфера на една къща, а и дори да промените визията на дома си към по- стилна и шикозна такава, можете да избирате от многообразна палитра цветове и модели керемиди(шиндли), които да внесат духа на различни епохи във вашия дом. Например, можете да избирате от средиземноморски и старинен стил до ултрамодерни битумни керемиди и каменни плочи. За съжаление не можете да избирате толкова свободно какво да сложите на покрива си, защото изборът трябва да е съобразен с вида покривна конструция(товароносимост и др) и наклона на самия покрив. Единствено специалист от фирмаата, която сте наели за ремонт, може да ви бъде гид и да ви насочи към най-доброто и максимално финансово рационализирано решение за вас.
Ремонт на покриви в Пловдив- какво да изберем?
Други аксесоари за покрив, които можете да добавите са стопери за сняг, които са много функционални при топенето на снежната покривка, защото спомагат за по-бавното и равномерно свличане на снега. За избягване образуването на ледени висулки се препоръчва вентилирането на покрива, което има далеч по-значителни ползи за хидро и топлоизолацията на покрива, тъй като ги предпазва максимално сухи през зимата и има охлаждащо действие през лятото.
За завъшване на естетическия облик можете да добавите класически ветропоказател или да направите озеленяване на покрива.От чисто практична гледна точка пък е добре да направите и изолация и да смените негодните компоненти, защото ще удължите живота на покрива неимоверно. Повечето фирми за ремонт на покриви предлагат комплексни услуги и могат да ви изготвят оферта след първоначален оглед на покривната конструкция. Не отлагайте, за да си спестите време и пари.