Семената чиа и как могат да ни послужат в кулинарията


Хрумвало ли ви е, че супер храните са идеални за приготвяне на различни рецепти?  Може би много от вас са оставали с погрешното впечатление, че те трябва да се консумират отделно. Истината е, че когато става дума за чиа семена, те могат да бъдат използваме по различни начини в кулинарията.
Може би много от вас искат да научат повече за това как могат да използват чиа семената за кулинарни цели. Не бива да смятате, че ще се наложи да полагате кой знае какви усилия, за да го постигнете, тъй като семената трябва просто да се накиснат във вода за няколко минути. По този начин те се издуват и вече са готови за употреба. Най-често чиа се добавя към салати или към десерти, но също така бихте могли да ги добавите при приготвянето на тестени изделия, както и за смути.
чиа от bio-vital.net
Смятате ли, че супер храните са чудесен начин да подобрите здравословното си състояние, но в същото време се притеснявате, че цената им е прекалено висока, за да ги купувате често? Предполагаме, че не са никак малко хората, които са тъкмо на това мнение и добрата новина е, че цените в никакъв случай не могат да се определят като високи. С други думи – бихте могли да откриете семена от чиа в онлайн магазин, за да се уверите, че цените им са наистина ниски. Освен това има и друго предимство, което се изразява в спестяване на време, тъй като не е необходимо дори да излизате от дома си, за да се сдобиете с желаните от вас супер храни.
И така, със сигурност вече знаете къде да откриете чиа, както и каква е цената й. Остава ви само да запретнете ръкави и да се впуснете в приготвяне на вкусни ястия с чиа семена, които със сигурност ще се харесат на цялото семейство.