3 лесни съвета, които потребителите на лаптопи трябва да знаят


Ремонтът на компютри може да бъде стресиращо преживяване за много потребители, но след като се справите добре със следните основни задачи, ще сте готови да поемете по-напреднали задачи.

От WYERTECH ви споделяме тези прости съвети, които ще помогнат на потребителите на лаптопи да поправят своите устройства с прости неизправности и да спестят малко пари в процеса. Съветите са както за нови така и за лаптопи втори ръка София.

Сменете или добавете RAM
Премахването на RAM се счита за едно от най-основните умения за потребителите на компютърен хардуер. Повечето лаптопи осигуряват лесен достъп до RAM, така че всеки потребител може да се справи с него.

Собствениците на преносими компютри могат да отворят панела на RAM гнездото с няколко винта на долния капак. След като премахнете панела, просто трябва да плъзнете ключалката и да премахнете старата RAM памет и след това да поставите нов RAM модул на мястото.

Въпреки това, има някои изключителни модели лаптопи, в които RAM паметта е вградена в дънната платка. При такива модели RAM обикновено не се актуализира.

Всъщност най-трудната част от процеса на надграждане или подмяна на RAM не е физическата инсталация, а процесът на закупуване. Не забравяйте да проверите дали купувате правилния тип RAM за вашата система. Проверете дали дънната платка на вашия лаптоп поддържа DDR2, DDR3 или DDR4 RAM.

Потребителите обикновено могат да намерят тази информация на уебсайта на производителя на лаптопа. Освен това програми като CPU-Z или Aida 64 ще ви помогнат да намерите по-подробна информация за вашия хардуер.

Сменете клавиатурата
Повечето лаптопи са най-податливи на повреда на клавиатурата, особено лаптопи за игри. Освен това клавиатурата е компонентът, който често е най-чувствителен към вода или други течности.

Подмяната на клавиатурата обикновено изисква отвертка, за да развиете винта на долния капак на лаптопа. След това можете внимателно да извадите клавиатурата от кутията и да изключите кабела за данни. След това просто трябва да инсталирате нова клавиатура.

Преинсталиране на Windows

Ако лаптопът работи добре, няма причина да преинсталирате операционната система Windows. Ако обаче компютърът ви е заразен с вирус или злонамерен софтуер, работи бавно или има неизвестна системна грешка, време е да преинсталирате Windows.
Не забравяйте да архивирате личните си файлове, преди да преинсталирате Windows. Преинсталирането на Windows плаши някои хора, но повярвайте ми, всеки потребител на компютър може да се справи с тази процедура. Ще намерите инструкции за инсталиране на операционната система на YouTube видео хостинг, следвайте ги и ще успеете.

Всички тези базови умения са актуални и за лаптопа ви ако е втора употреба, без значение дали е купен от София или друг град.